Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Picture 5-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι μια συνεχεια της οικογενειακής παράδοσης στην αμπελοκαλλιέργεια η δημιουργία του οινοποιείου μας. Είχαμε ένα βιολογικό αμπέλι περίπου 10 στρ. το οποίο το καλλιεργούσαμε με τον πατέρα μου και βγάζαμε μια ποσότητα για προσωπική χρήση (ως κρασί) και την υπόλοιπη ποσότητα την πουλάγαμε σε έναν έμπορο από τα Γιάννενα.

Σιγά – σίγα συνηδειτοποιησα κοντά στην ηλικία των 19 ετών ( παράλληλα με τις σπουδές μου ως μηχανολόγος μηχανικός ) ότι η πρώτη υλη που βγάζει (σταφύλια) στον τόπο μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και με τους τρόπους (ερασιτεχνικά) που κοινοποιούσα τα σταφύλια μου βάση των βιβλίων που είχα διαβάσει και της συμβουλές του οινολόγου μου

Είχαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και έτσι οινοποιεισα λίγο περισσότερη ποσότητα από αυτή που κάναμε με τον πατέρα μου τη οποία την διάθεση από σπίτι σε σπίτι και εξαντλήθηκε άμεσα. Όλοι αυτή η φίλοι που πήραν από το κρασί μου συζητάγανε ακόμα περισσότερη ποσότητα και μου έλεγαν ότι πρώτη φορά πίνουμε κρασί και δεν μας πειράζει στο κεφάλι καθώς επίσης δεν σηκωνόμαστε το βράδυ να πιούμε νερό.

Αυτό με ώθησε να φτιάξω ένα επισκέψιμο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες με σκοπό να έρχεται ο κόσμος και να γεύεται τα κρασιά μας και να του μεταδίδω την αγάπη μου  .

Εκείνο που με συγκινεί  είναι η ηθική ικανοποίηση που λαμβάνω τα εύσημα από των κάθε καταναλωτή που ανοίγει μια φιάλη Sant’or .

Η μεγάλες στιγμές είναι όταν κάθε χρόνια βλέπουμε το σταφύλι να μετουσιώνετε σε προϊόν κάθε χρονιάς.

Αυτό που ονειρεύομαι είναι να μπορούν όλο και περισσότερη καταναλωτές να γεύοντε μια φιάλη Sant’or   

IMG 8928-1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κώστας Μαρτζάκλης »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια